«چرا ملتها شكست میخورند» با نگارشی درخشان و دلپذیر به پرسشی پاسخ میدهد كه قرنها متخصصان را درمانده كرده است. چرا برخی كشورها ثروتمند و برخی دیگر فقیرند و به واسطه ثروت و فقر، سلامتی و بیماری غذا و قحطی از یكدیگر مجزا میشوند؟» آیا این امر ناشی از فرهنگ، آب و هوا یا جغرافیا است؟ شاید جهل و غفلت از سیاستهای صحیح علت ناكامی است؟ مطلقاً خیر. هیچ یك از این عوامل قطعی یا محتوم نیستند. از این كه بگذریم، چگونه توضیح دهیم كه چرا بوتسوانا تبدیل به یكی از كشورهایی شده است كه سریعترین رشدها را در جهان دارند، در حالی كه سایر كشورها آفریقایی همچون زیمبابوه، كنگو و سیرالئون در ورطه فقر وخشونت گرفتار آمدهاند؟
عجم اوغلو و رابینسون بر مبنای پانزده سال مطالعه برروی منابع اصلی به شواهد تاریخی فوقالعادهای از امپراطوری رم، دولت – شهرهای مایا و نیز دوران قرون وسطی، اتحادیه جماهیر شوروی و آفریقا نظم میبخشند تا نظریه اقتصاد سیاسی تازهای بنا كند كه ارتباطی وسیع با پرسشهای سترگ امروزین دارد. «چرا ملتها شكست میخورند؟» در کنار کتاب «سرمایه در قرن 21» توماس پیکتی یکی از مهمترین کتابهای بهنگارش درآمده در این زمینه در سالهای اخیر است و نحوه نگاه و درك شما را نسبت به جهان دگرگون میكند.
نظریههای توسعه و رشدی که اوغلو دنبال میکند، مدعی تکیه بر آزادسازی ظرفیتهای فردی جهت پیشرفت و سرمایهگذاری است که این مسئله به زعم او، از رهگذر نهادهایی عبور میکند که با وضع قوانین حمایتی چنین شرایطی را برای هر شهروند فراهم میکند، غافل از آنکه در سطحی کلان، توسعه ملی هر کشور از جغرافیا و فرهنگ –در داخل- و سیاستهای سلطهجویانه قدرتها با انگیزههای توسعهطلبی آنها –در خارج- جدا نیست.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.